God och vegetarisk grönsaksröra som passar till mycket. Klar på bara 20 minuter. Busenkel att tillaga och dessutom budgetvänlig.

Caponata

God och vegetarisk italiensk grönsaksröra som passar till mycket.
Klar på bara 20 minuter. Busenkel att tillaga och dessutom budgetvänlig.

Blanda ner den i kokt pasta och du har en vegetarisk god och nyttig måltid på nolltid. Stek en omelett och lägg på som fyllning eller servera den ihop med en krämig polenta. Variationsmöjligheterna är många.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 rödlök, hackad
  • 1 zucchini, halverad på längden och skivad
  • 1 aubergine, skuren i bitar
  • (2 vitlöksklyftor, krossade)
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1/4 tsk chiliflakes
  • 1 burk krossade tomater, á 400 gram
  • 30 gram gröna oliver, urkärnade och halverade
  • 1/2 msk kapris
Tillagning:

Hetta upp oljan i en medelstor stekpanna på medelvärme och stek lök, zucchini och aubergine i 5-10 minuter, eller tills de börjar mjukna. Rör ner vitlök, oregano och chiliflakes, följt av krossade tomater, oliver och kapris. Krydda efter smak och låt sedan sjuda under lock i 20 minuter, eller tills alla grönsaker är mjuka. Smaka av röran med salt och peppar.

God och vegetarisk grönsaksröra som passar till mycket. Klar på bara 20 minuter. Busenkel att tillaga och dessutom budgetvänlig.

Prova även denna fransk klassisk grönsaksröra: Ratatouille