Lättlagad och väldigt goda kräftsoppa med recept från Kavli.
Servera antingen som varmrätt ihop med bröd och några goda ostar, eller som förrätt och då räcker den till ca 6 personer, eller på buffébordet i små koppar eller glas, då räcker den till 12 portioner.
Ingredienser till 4 portioner (som varmrätt):
- 3 morötter , tärnade
- 1 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 1 liter vatten
- 1 buljongtärning, valfri
- 1 förpackning kräftost, 330 gram
- 2 dl créme fraiche
- 1 burk kräftstjärtar
- 1 liten knippe dill
Tillagning:
Smält smör i en kastrull och fräs morotstärningarna någon minut. Strö på vetemjöl och blanda runt ordentligt. Häll på vatten och lägg i buljongtärning. Låt koka upp och sjud i ca 5 minuter. Blanda ner kräftost och crème fraiche. Koka upp på nytt och smaka av med salt och peppar. Servera i sopptallrikar eller småglas och toppa med några kräftstjärtar och en dillvippa.