Grönpepparsås

En riktig favorit hemma hos mig. Passar till många olika kötträtter och är ett stående inslag när jag tillagar Whiskyflamberad oxfilé. Använd gärna en lite bättre sort grönpeppar, t.ex den från Madagaskar, brukar finnas i välsorterade matbutiker och saluhallar.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 2 msk smör
  • 2 bananschalottenlök eller 1 liten gul lök, finhackad
  • 2-3 msk grönpepparkorn i lag
  • 1 msk fransk senap
  • 3 dl god kalvbuljong
  • 3 dl grädde
  • Färsk timjan, salt och nymalen svartpeppar
  • (2-3 cl konjak)
  • (Maizena)

Tillagning:

Smält smör i en panna och stek löken mjuk. Tillsätt grönpeppar och krossa dem lätt med en gaffel. Tillsätt senap. Häll på buljong, grädde, och ev. en kvist färsk timjan och låta koka ihop en stund.

Smaka av med salt och peppar och häll ev. i lite konjak. Vill man ha såsen tjockare kan man reda med lite Maizena. Ta bort timjankvisten och servera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.