Kyckling, majs och nudlar i en god och smakrik buljong.
Perfekt att tillaga när du har rester av kyckling.
Klar på 15 minuter och innehåller bara 370 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 ägg
- 100 gram nudlar, valfri sort (jag använde äggnudlar)
- 6 dl kycklingbuljong
- ½ tillagat kycklingbröst, skivat
- 4 msk majskorn
- sesamolja
- Chiliflakes
Tillagning:
Koka upp vatten i en kastrull och lägg i ägget. Koka 6 minuter och häll sen av vattnet och låt ägget svalna i kallt vatten.
Lägg nudlarna i en kastrull och häll på buljongen. Koka upp och låt koka enligt instruktionen på paketet. När det återstår en minut tillsätter du den skivade kycklingen.
Fördela kyckling och nudlar i två skålar eller tallrikar. Lägg i majs och häll sen på buljongen.
Skala och halvera ägget och lägg i även det. Stänk på lite sesamolja och krydda med chiliflakes om du gillar det. Servera direkt.