Snabblagad och god rätt som passar bra när du vill fixa till något festligt snabbt.
Ris eller nudlar är gott att servera till.
Jag gillar mycket curry så minska mängden om du villa ha lite mildare currysmak.
Ingredienser till 2 portioner:
- ½ gul lök, finhackad
- 1 msk smör
- 1 skvätt vitt vin
- ½ kg räkor med skal
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk curry
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk skaldjursfond (kan uteslutas)
- 1/2 dl finhackad färsk dill
- salt, peppar
Tillagning:
Skala räkorna.
Smält smör i en panna och stek löken mjuk. Strö över curry och låt steka någon minut till.
Häll på grädde, vitt vin, tillsätt gurkmeja, och låt puttra ihop en stund tills såsen börjar tjockna. Häll ev på fond och lägg i räkorna. Fortsätt puttra någon minut tills räkorna är varma, men inte för länge då blir de sega.
Smaka av med salt och peppar.
Ta pannan från värmen och tillsätt den hackade dillen och servera med t.ex. ris.