Att skrynkla ihop filodegsark som dragspel och sen fylla fickorna med det man gillar är ett trevligt sätt att servera paj tycker jag. Pajen blir krispig på ytan och riktigt krämig och god på insidan.
Här har jag valt att fylla den med mozzarella, rökt nötrulle och zucchini, men testa dig fram och variera gärna efter tycke och smak.
Ingredienser till 4 portioner:
- 10-15 ark filodeg
- 4 msk olivolja
- ½ zucchini, skivad
- 125 gram mozzarella, avrunnen vikt och skivad
- 10 skivor rökt nötrulle, halverade
- 2 ägg
- 1 ½ dl vispgrädde
- 2 dl riven ost
- salt, nymalen svartpeppar
- 1 knippe persilja, hackad
Tillagning:
Värm ugnen till 175 grader.
Pensla en ugnsfast form (15×25 cm) med 1 msk olja.
Dela filodegsarken på mitten, vik ihop dem som dragspel och lägg efterhand i formen.
Lägg omväxlande mozzarella, nötrulle och zucchini i fickorna på filodegen.
Häll på resten av olivoljan.
Vispa upp äggen i en skål och tillsätt grädde, salt och peppar. Häll blandningen över pajen, strö på osten och grädda mitt i ugnen ca 50 minuter tills pajen fått fin färg.
Strö på hackad persilja och servera med en fräsch sallad.