Spaghetti Carbonara

Vilken typ av pasta men ska välja är inte alltid så lätt. Finare pasta görs med ägg och durumvete medan den billigare varianten saknar ägg och görs av mjöl med lägre proteinhalt. Sen finns det ju färsk och torkad. Jag tycker att olika typer passar till olika rätter. Till en Carbonara fungerar det utmärkt med torkad pasta. Men jag köper alltid en sort av bra kvalitet.


Krämig, god och snabblagad pasta som passar lika bra till vardags som till fest. Frågar man en italienare ska den tillagas utan grädde, men jag gillar att ha i en liten skvätt för att få den extra krämig. Men det går naturligtvis att utesluta om man vill.

Ingredienser till 4 portioner:
  • 300 gram spaghetti
  • 200 gram rökt fläsk
  • 2 ägg
  • ½ dl grädde
  • salt, svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 dl riven parmesanost
  • persilja, hackad
  • 4 äggulor, till servering

Tillagning:

Koka spaghettin al dente. Skär fläsket i tärningar och stek det i lite smör i en stekpanna. Tillsätt den avrunna spaghettin.

Vispa ihop grädde, ägg, vitlök med hälften av osten och blanda i även det. Smaka av med salt om det behövs. Strö på resten av parmesanosten och persiljan. Ta några varv med svartpepparkvarnen och servera med en rå äggula.

Spaghetti Carbonara

Fler goda pastarätter hittar du HÄR!