Grillad savojkål med champinjonstuvning – kalorisnål

Grillad savojkål med champinjonstuvning – kalorisnål

Ugnsbakade tjocka skivor savojkål serverade med en krämig svampstuvning. Ett köttfritt och kalorisnålt alternativ som passar både vegetarianer och om du vill minska lite på köttintaget. Innehåller endast 340 kcal/portion.


Ingredienser till 2 portioner:
  • ½ medelstort savojkålshuvud
  • 2 matskedar olivolja
  • salt, svartpeppar
  • 150 gram champinjoner, delade
  • 1 schalottenlök eller liten rödlök, finhackad
  • 1 tsk färska timjanblad
  • ½ dl torrt vitt vin
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 30 gram parmesanost, riven
  • 2 msk hackad persilja, till garnering

Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader. Lägg bakplåtspapper i botten på en ugnsfast form.
Skär savojkålen i skivor, ca 2,5 cm och lägg dem i formen. Pensla med hälften av olivoljan och tillaga mitt i ugnen ca 20-30 minuter tills kålen är mjuk och fått lite färg.
Stek under tiden svampen under omrörning i en torr stekpanna tills den släppt all vätska. Tillsätt resten av olivoljan och löken. Stek tills löken mjuknat något och häll på vinet. Låt koka ihop och tillsätt sedan grädde, soja och parmesanost. Koka ihop till en krämig stuvning. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp kålen på två tallrikar och toppa med svampstuvningen.
Garnera med lite hackad persilja och servera gärna ihop med en grönsallad.

Grillad savojkål med champinjonstuvning – kalorisnål

Fler kalorisnåla rätter hittar du HÄR