Kalkonburgare i gemsallad med rödkålsslaw - kalorisnål

Kalkonburgare i gemsallad med rödkålsslaw – kalorisnål

Smakrika miniburgare med en lätt men krämig rödkålsslaw. Det är en väldigt lättlagad rätt men är full med smak. Innehåller endast 230 kcal/portion.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 1 msk neutral olja
  • 350 gram kalkonfärs
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk rökt paprikapulver
  • 1/2 tsk mald koriander
  • 1/2 tsk salt
  • 12 gemsalladsblad
  • Färsk koriander
  • 150 gram rödkål, strimlad
  • 4 msk gräddfil
  • 1 tsk majonnäs
  • 1 tsk sumak
  • 1 krm socker
  • 1 msk chili- eller HP-sås

Tillagning:

Strimla rödkålen och blanda med hälften av gräddfilen, majonnäs, socker, sumak och smaka av med lite salt och pressad citron.
Blanda resten av gräddfilen med HP-sås och ställ åt sidan.
Blanda färsen med salt, chilipulver, paprikapulver och mald koriander.
Hetta upp oljan i en stekpanna. Forma färsen till 13 små burgare och stek dem på medelvärme tills de är genomstekta.
Lägg ut salladsbladen på ett fat. Lägg en miniburgare på varje blad och toppa med rödbetsslaw, en klick sås och färsk koriander.

Kalkonburgare i gemsallad med rödkålsslaw - kalorisnål

Fler kalorisnåla rätter hittar du HÄR