Ibland blir jag sugen på smakrik mat utan att den behöver vara speciellt stark. Många rätter från Asien innehåller mycket olika kryddor och är väldigt smakrika utan att de behöver vara speciellt heta. Låt dig inte avskräckas av de många ingredienserna i receptet nedan, det mesta är olika torkade kryddor. Vill du ha lite mer hetta i rätten är det ju bara att krydda med lite mer chilipulver.
Detta är en rätt som är vanlig i Pakistan och Indien. Det bästa med denna varianten är att den är mycket lätt att laga och bara innehåller torkade kryddor. Snabblagad är den också! Otroligt mycket smak utan att vara speciellt stark.
Ingredienser till 4 portioner:
- 2 msk olja
- 1 lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
- 1 tsk chilipulver
- 3 tsk gurkmeja
- 1 tsk salt
- 800 gram kycklingbröst, skuren i bitar
- 1 burk krossade tomater
- 2 tsk mald ingefära
- 3 tsk spiskummin
- 3 tsk malen koriander
- 2 msk smör
- 1 lime, saften
Till servering:
- Kokt ris
- Naanbröd eller Papadums
- Lime i klyftor
- Färsk koriander
- Raita
- 1-2 röd chili, skivad
Tillagning:
Hetta upp olja i en panna och stek lök och vitlök på låg värme ca 5 minuter tills de mjuknar.
Blanda ihop chilipulver, gurkmeja och salt i en bunke och vänd runt kycklingen i det. Stek kycklingen tillsammans med löken i ca 5 minuter tills den fått fin färg.
Tillsätt krossade tomater, ingefära, spiskummin och malen koriander och koka upp. Lägg på ett lock och låt puttra i ca 20 minuter. Rör om då och då. Tillsätt lite vatten om det verkar torrt. Ta från värmen och blanda i smör och pressad lime. Servera med tillbehören ovan.
Fler goda recept med kyckling hittar du HÄR!