En kalorisnål wrap med asiatiska smaker, som går att fylla med lite vad man känner för och har hemma. Lika god vegetarisk, men vill man ha en lite mer proteinrik måltid är det gott att addera t.ex. kyckling.
Innehåller endast 380 kcal/portion (utan kyckling).
Ingredienser till 2 portioner:
- 2 rispapper
- 200 gram färsk rödkål, strimlad
- 200 gram broccoli, i små buketter
- ½ rödlök, skivad
- 100 gram spenatblad
- 1 salladslök, skivad
- 1 tumstor bit ingefära, riven
- 2 ägg
- 1 msk olja
- 1 msk soja
- 1 tsk mirin
Tillagning:
Blanda ihop alla grönsaker, soja och mirin i en stor bunke.
Vispa upp äggen och blanda i även dem.
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek hälften av blandningen några minuter tills grönsakerna mjuknar något men fortfarande är lite krispiga.
Blötlägg rispappret några sekunder i vatten och lägg sedan ett rispapper över den stekta blandningen.
Vänd efter någon minut och stek ytterligare någon minut. Vik wrapen dubbel och lägg upp på en tallrik.
Upprepa samma procedur med resten av fyllningen.
Servera gärna med lite sweet chilisås.