Klassiska chokladbollar

Klassiska chokladbollar

Det finns ju hur många recept och varianter på chokladbollar som helst.
Jag gillar att variera mig och göra olika sorter.  Ibland gör jag havrebollar, ibland dadelbollar ibland en nyttigare variant med banan och ibland Dulce de lechebollar .
Men när det kommer till chokladbollar brukar jag använda mig att detta recept. Krämiga och riktigt goda.  Jag brukar även variera genom att använda ljus choklad och utesluta kaffet ibland.


Ingredienser till ca 20 stycken:
  • 6 dl havregryn
  • 1 ½ dl grädde
  • 100 gram smör, rumstempererat
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl riven kokos
  • 2 dl florsocker
  • 75 gram mörk choklad
  • 2 msk starkt kaffe
  • Riven kokos, till garnering

Tillagning:

Värm grädden och smält chokladen i den under omrörning på svag värme.
Häll i matberedare tillsammans med övriga ingredienser och kör till en slät smet.
Låt stelna i kylskåp ca 30 minuter och forma sen bollar som rullas i riven kokos.
Klassiska chokladbollar
Förvaras i kylen och tas fram ett tag innan servering.

Klassiska chokladbollar

HÄR hittar du fler varianter på goda chokladbollar.