Vem är jag

Bakom Carros Mat och Vin

finns jag Caroline Ericsson

Född och uppvuxen i Stockholm men sedan skolåldern bosatt i härliga Skåne – Sveriges kornbod! Skulle väl kalla mig för livsnjutare, och tycker att – Det ska vara gott att leva!

Mina stora intressen i livet är mat, vin och resor. Jag tränar också en hel del och är både övertygad och intresserad av sambandet mat, träning och hälsa. Det kan du läsa mer om HÄR!

Varje måndag lägger jag ut ett lågkalorirecept.
Tycker det är skönt att starta veckan med lite lättare mat eftersom jag har en tendens att äta lite för mycket på helgerna. Måste ju hålla vikten i schack på något sätt, ogillar bantningspreparat, och tycker det fungerar riktigt bra med lite lättlagad smalmat ibland och regelbunden träning.

Tidigare har jag, i över 20 år, arbetat med både mat och vin hos både mer eller mindre kända krögare. Alla dock otroligt passionerade och, för det mesta, skickliga på det de gjorde. Idag praktiserar jag mina mat- och vinintressen mer på hobbynivå. Läser inte många deckare utan ägnar hellre många timmar åt både kok- och vinböcker. Gillar att laga det mesta från grunden och experimenterar gärna i köket.

Mycket i mitt liv kretsar kring mat och jag tycker det är otroligt viktigt att välja bra men också helst inhemska råvaror och på så vis stödja våra svenska bönder som också bidrar till ett öppet landskap och viktigt miljöarbete. HÄR kan du läsa mer om mina tankar om mat och matproduktion.

Hemma lagar jag oftast min mat på en helt vanlig spis med keramikhäll och varmluftsugn och tycker det duger alldeles utmärkt, även om jag ibland drömmer om en ”värstingspis”. När det är matlagning utomhus som gäller använder jag en kolgrill eller min PanGourmet™.

Har ett stort vinintresse och provar regelbundet nya spännande viner, dels på olika vingårdar under mina resor och på olika typer av provningar, men också med några goda vänner i ”vår” egna lilla vinklubb. Det jag skriver om vin här är en blandning av allt detta och om viner jag gillar och tycker sticker ut lite extra. Vissa av mina recept innehåller också vintips, oftast i ganska moderata prislägen men ibland lite dyrare.

Reser gärna och så ofta det går och HÄR hittar du mina reseberättelser och inom kort också lite kul tips på bra ställen att besöka på de olika resmålen.

Även om jag älskar att laga mat är det alltid härligt att gå ut på lokal och äta, bli ompysslad och få ny inspiration. Under rubriken DINING hittar du en del av mina krogbesök – både från Michelinkrogar men också andra bra ställen.

Så här kan du läsa om god mat, hitta matrecept, läsa om goda viner (ibland i kombination med mat) som jag själv tycker om, krogbesök och glimtar från mina resor. Mycket av livets goda alltså. Välkommen!

Utmärkelser: