En något förenklad variant på potatisgratäng, där kokt potatis får puttra i ugnen tillsammans med grädde, get ost och jalapeños. Väldigt gott tillbehör till kött eller kyckling.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 kg kokt potatis, halverade
- 2 dl vispgrädde
- (3-4 vitlöksklyftor, rivna)
- 100 gram getost
- ½ dl skivad jalapeños på burk
- 1 msk rivet citronskal
- 1 dl finhackad persilja
- olivolja
- salt
Tillagning:
Värm ugnen till 225 grader.
Lägg potatisen i en smord ugnsfast form. Häll på grädde (blandat med vitlök, om du använder det) och salta. Tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut formen och blanda runt potatisen, fördela getost , rivet citronskal och jalapeños över potatisen. Sätt på grillelementet i ugnen och tillaga ganska högt upp i ugnen ca 10 minuter tills potatisen fått lite färg. Strö på hackad persilja och servera.