Picklade rädisor

Picklade rädisor

Picklade rädisor är ett gott tillbehör till ft.ex. fisk, smörrebröd eller tacos.
Låt gärna stå i kyl ett dygn eller över natten så rädisorna hinner dra åt sig lagen ordentligt.


Ingredienser till 4 portioner (ca 3 dl):
  • 1 knippe rädisor
  • ½ dl ättiksprit (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 nypa salt

Tillagning:

Skölj och ansa rädisorna. Skär dem i klyftor och lägg i en väl rengjord burk med lock eller en skål.
Koka upp ättika, socker, vatten, fänkålsfrön och salt. Häll den varma lagen över rädisorna och låt svalna. Sätt på locket eller täck med plastfolie. Låt stå i kylen över natten eller helst 1 dygn innan du serverar.

Picklade rädisor

Vill du testa att pickla fänkål hittar du receptet HÄR