Tonfisk på rågbröd

Danskarna är ju förtjusta i sitt rågbröd och det är också en nödvändighet när man ska göra klassiska smörrebröd. Senast jag var i Köpenhamn köpte jag med mig rågbrödssnacks. Det är helt enkelt danskt rågbröd som bakats i ugn så de blir hårda. Jättegott och väldigt användbart. Såg att även ICA har dem i sitt sortiment.

Men hittar man inga i sin butik kan man enkelt göra egna av färdigköpt dansk rågbröd!

Ingredienser:
  • 5 skivor tunt skivat rågbröd
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Sätt ugnen på varmluft 175 grader. Skär brödskivorna i trekanter och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla med olja, strö på salt och tillaga ca 10-15 minuter mitt i ugnen.


Tonfisk på rågbröd

Denna röra kom till när jag hade ganska lite alternativ att göra tilltugg på hemma. Tonfisk på burk fanns däremot i skafferiet, alltid en räddare i nöden. Använd rågbrödssnacks, färdigköpta eller egna enligt receptet ovan, eller lägg röran på små snittar eller använda rågcrisp som finns att köpa i många butiker.

Ingredienser till 10-12 stycken:
  • ½ burk tonfisk
  • ½ rödlök, finhackad
  • 2 msk kapris
  • Citron, saften
  • Svartpeppar
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • Dill
  • Råbrödssnacks, rågcrisp eller snittar av valfritt bröd

Tillagning:

Låt tonfisken rinna av. Blanda den sen med rödlök, kapris, crème fraiche, majonnäs och hackad dill. Smaka av med pressad citron och svartpeppar.

Lägg fyllningen på snacksen/bröden och garnera med en liten dillvippa. Klart att servera med något gott i glasen!

Vintips: Deutz Brut Classic
Fler goda tilltugg hittar du HÄR!