Precis så här vill jag ha min julsenap! God, söt och stark!
Jag skickade in receptet till en tävling som Colmans anordnade för ganska många år sedan, deras senapspulver ingår i receptet, och vann! Så jag antar att juryn också gillade den.
Receptet är inte mitt från början. Jag fick det för ganska många år sen av en kallskänka jag jobbade ihop med och hon i sin tur hade fått det av någon annan. Gulli, som hon hette, finns tyvärr inte med oss längre men jag är glad över att fått känna henne och för den stora matkunskap hon förde vidare. Här kommer receptet.
Ingredienser till en burk:
- 1 liten burk Colmans senapspulver, 60 gram
- 1 ½ dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 2 cl konjak
Tillagning:
Blanda senapspulver, socker och grädde i en kastrull. Koka upp under omrörning och puttra någon minut tills sockret löst upp sig.
Ta från värmen och rör i konjak. Låt svalna något och häll upp i en glasburk med lock. Förvaras i kylskåp och håller ganska länge.