Denna goda cocktail kan man antingen servera som en ” frozen Margarita” eller bara som en kall fräsch drink. I receptet har jag is i när jag mixar den, men vill du ha den utan är det bara att utesluta den ingrediensen. Vill man dessutom göra den alkoholfri utesluter man bara alkoholen och tillsätter ev lite sockerlag om man vill ha den sötare!
Använder du bigarråer istället för de lite mindre söta körsbären vi ofta har i våra trädgårdar kan du behöva ha i lite mer lime, men det är en smaksak…
Ett litet tips! Jag har en urkärnare som är avsedd för oliver som fungerade utmärkt även till körsbären. Finns att köpa i välsorterade köksbutiker.
Ingredienser till 2 cocktails:
- 25 gram socker
- 100 gram körsbär, rensade och urkärnade
- 2 msk saft av lime
- 8 cl tequila
- 1-2 msk körsbärslikör eller Cointreau
- Istärningar
Tillagning:
Blanda socker och 1,5 msk vatten i en liten kastrull. Koka upp och rör så att sockerkristallerna löser upp sig. Ställ åt sidan och låt svalna.
Lägg sen körsbär tillsammans med sockerlösningen, limejuice, alkoholen och is i en mixer och blanda tills isen är ordentligt krossad. Servera i martiniglas med socker på kanten och dekorera efter behag!
Recept på fler goda cocktails och drinkar hittar du HÄR!