Grönsaksspett

Grönsaksspett

Grönsaksspett som tillagas antingen på grillen en härlig sommardag eller i ugnen.
Passar till det mesta och även som en vegetarisk rätt ihop med t.ex. couscous eller ris och en god sås.


Ingredienser till 4 spett:
  • 1/2 zucchini, halverad på längden och skivad
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 8 cocktailtomater, halverade
  • 1 gul paprika, urkärnad och i bitar
  • 4 stora champinjoner, i kvartar

Marinad:

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk torkade örtkryddor
  • Salt, svartpeppar

Tillagning:

Värm ugnen till 225 grader.
Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Lägg i grönsakerna och blanda runt ordentligt.
Låt gärna ligga i marinaden en stund och trä sen upp grönsakerna på grillspett.
Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter tills de fått fin färg. Vänd efter halva tiden.

Grönsaksspett
Servera med t.ex. halstrad laxfilé, en citronskiva och en klick hollandaisesås.

Fler rätter som passar att trä på spett hittar du HÄR