Grönsaksspett som tillagas antingen på grillen en härlig sommardag eller i ugnen.
Passar till det mesta och även som en vegetarisk rätt ihop med t.ex. couscous eller ris och en god sås.
Ingredienser till 4 spett:
- 1/2 zucchini, halverad på längden och skivad
- 1 rödlök, i klyftor
- 8 cocktailtomater, halverade
- 1 gul paprika, urkärnad och i bitar
- 4 stora champinjoner, i kvartar
Marinad:
- 3 msk olivolja
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk torkade örtkryddor
- Salt, svartpeppar
Tillagning:
Värm ugnen till 225 grader.
Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Lägg i grönsakerna och blanda runt ordentligt.
Låt gärna ligga i marinaden en stund och trä sen upp grönsakerna på grillspett.
Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter tills de fått fin färg. Vänd efter halva tiden.
Servera med t.ex. halstrad laxfilé, en citronskiva och en klick hollandaisesås.