Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis

Potatisrätt med anor från 1950-talet. Krispig på ytan och mjuk på insidan. Passar till vilken kötträtt som helst men är också god som en liten förrätt toppad med något gott.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 8-12 potatisar
  • 50 gram smör
  • salt, peppar
  • ströbröd
Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader. Skala potatisen och skär den i tunna skivor nästan ner i botten men utan att de går sönder. Lägg dem i en sked så brukar det gå lätt.


Lägg i en smord ugnssäker form och pensla med smält smör, strö på salt, peppar och sikta ströbröd över. Tillaga mitt i ugnen cirka 1 timme (beroende på storlek) tills potatisen fått fin färg, är frasig på ytan och mjuk inuti.

Hasselbackspotatis

Fler varianter på potatis hittar du HÄR!