Jag serverar gärna dessa lite smakrikare tilltugg ihop med en god drink. En klassisk Dry Martini passar t.ex. utmärkt!
Mycket smakrika och goda tilltugg med lite het chorizo, champinjoner toppade med bearnaisesås. Gör dessa när du har bearnaisesås över eller köp färdig sås av god kvalitet.
Ingredienser till 6 stycken:
- 6 st minibouchéer (finns av olika märken i välsorterade matbutiker)
- 2 st färsk chorizo
- 4-6 champinjoner, skuren i små bitar
- ¼ purjolök, skivad
- salt, peppar
- 6 msk bearnaisesås
- Persilja
Tillagning:
Sätt på grillelementet i ugnen, ca 200 grader.
Ta bort skinnet från korven och smula ner det i en het stekpanna. Stek tills det vätskat ur sig och ta sen upp och lägg åt sidan. Stek svampen i fettet som bildats i pannan. Tag upp och stek till sist purjolöken. Blanda ihop allt och smaka av med salt och peppar.
Fyll bouchérna med fyllningen och klicka på ca 1 msk bearnaisesås på varje. Ställ dem på en ugnsplåt och gratinera högt upp i ugnen några minuter tills de fått fin färg. Servera direkt med en god drink.