Potatis, bön och fänkålssallad

Potatis, bön och fänkålssallad

En matig, god och smakrik sallad passar som tillbehör till en fiskbit, kyckling eller en grillad köttbit.
Perfekt om du har överbliven kokt potatis. Fungerar att servera både varm och kall.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 1 kg potatis
  • 400 gram färska bönor, gärna gula
  • 1 fänkål, skivad
  • 1 liten påse ruccolasallad
  • salt, peppar
  • olivolja
Tillagning:

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg den skivade fänkålen i en ugnssäker form och häll på lite olivolja. Salta och peppra och blanda runt.
Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter, blanda runt efter halva tiden. Ställ åt sidan.
Koka potatis i lättsaltat vatten. När ca 5-10 minuter återstår av koktiden lägg även i bönorna och häll sedan av vattnet.
Lägg upp potatis, fänkål och bönor i en salladsskål eller ett stort fat. Blanda i ruccolasallad och strö på svartpeppar, salt och olivolja.
Vill du ha en mer smakrik dressing passar en fransk senapsdressing utmärkt.

Potatis, bön och fänkålssallad
HÄR hittar du fler varianter på potatissallad