Ugnsbakad risotto

Ugnsbakad risotto

En risotto som sköter sig själv i ugnen. Ett perfekt alternativ när man inte riktigt har tid att stå vid spisen. Resultatet är fortfarande förvånansvärt krämigt och gott.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 250 gram bacon, skivat
  • 1 gul lök, hackad
  • 25 gram smör
  • 300 gram risottoris
  • ½ glas vitt vin (valfritt)
  • 150 gram körsbärstomater, halverade
  • 7 dl kycklingbuljong (från en tärning går bra)
  • 50 gram riven parmesanost
  • Persilja, till garnering

Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader. Stek baconbitarna 3–5 minuter i en stekpanna tills de fått fin färg och krispiga. Blanda i lök och smör och fortsätt steka några minuter tills löken mjuknar.
Häll i riset och blanda väl. Tillsätt vinet och koka tills det har absorberats.
Tillsätt tomaterna och buljongen och blanda väl. Täck med ett tättslutande lock och tillaga 18-20 minuter tills riset är klart med har kvar en liten kärna. Rör ner parmesanosten och garnera med lite persilja.
Servera som ensamrätt eller ihop med t.ex. ugnsstekt torskrygg.

Ugnsbakad risotto

HÄR hittar du fler varianter av risotto.