Nötkaka

Nötkaka

En riktig klassiker och favorit.
Servera nötkakan som den är eller skär i skivor, klicka på lite vispad grädde och toppa med något bär så blir det en liten och lättfixad dessert.


Ingredienser till 1 kaka:
  • ca 50 g hasselnötter, (motsvarar 1 dl malda)
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl

Tillagning:

Värm ugnen till 175 grader.
Mal hasselnötterna i mixer.
Vispa ägg och socker i en bunke till en luftig smet.
Smält smöret i en kastrull, häll på mjölken och låt koka upp. Häll den heta mjölken i äggsmeten under vispning.
Blanda bakpulvret med mjölet och rör sen ner i bunken med äggsmeten. Blanda också ner de malda hasselnötterna.


Häll smeten i väl smord och bröad sockerkaksform och grädda kakan i cirka 40 minuter. Stjälp upp och låt svalna.

Nötkaka

Nötkaka
Skär i skivor och klicka på lite vispad grädde och toppa med något bär så blir det enkelt en liten och lättfixad dessert
Fler goda kakor hittar du HÄR