En riktig klassiker och favorit.
Servera nötkakan som den är eller skär i skivor, klicka på lite vispad grädde och toppa med något bär så blir det en liten och lättfixad dessert.
Ingredienser till 1 kaka:
- ca 50 g hasselnötter, (motsvarar 1 dl malda)
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 100 g smör
- 1 dl mjölk
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl vetemjöl
Tillagning:
Värm ugnen till 175 grader.
Mal hasselnötterna i mixer.
Vispa ägg och socker i en bunke till en luftig smet.
Smält smöret i en kastrull, häll på mjölken och låt koka upp. Häll den heta mjölken i äggsmeten under vispning.
Blanda bakpulvret med mjölet och rör sen ner i bunken med äggsmeten. Blanda också ner de malda hasselnötterna.
Häll smeten i väl smord och bröad sockerkaksform och grädda kakan i cirka 40 minuter. Stjälp upp och låt svalna.
