Marängbakelser med äppelkompott och vispad grädde

Marängbakelser med äppelkompott och vispad grädde

Marängbakelser fyllda med vispad grädde och äppelkompott. Jag använde ganska stora muffinsformar vilket gör att det ryms mer fyllning.


Ingredienser till ca 12 stycken:
  • 4 äggvitor
  • 2 ½ dl socker
  • 3 dl rispuffar

Äppelkompott:

  • 3 äpplen, skalade och urkärnade
  • 2-3 msk rårörsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 vaniljstång
  • 1 skvätt vatten

Topping:

  • 5 dl vispgrädde
  • Färsk mynta eller citronmeliss
Tillagning:

Värm u ugnen till 100. Vispa äggvitor till ett hårt vitt skum. Häll ner lite strösocker i taget under vispning tills du får en slät och glansig maräng. Rör ned rispuffarna.
Fyll muffinsformarna till 2/3. Forma dem så det blir en liten fördjupning i mitten.
Ställ formarna på en bakplåt och tillaga mitt i ugnen cirka 1 timme. Låt sedan svalna.

Dela äpplena i bitar. Lägg i en kastrull. Tillsätt socker, kanel, urgröpt vaniljstång (lägg även i stången) och en skvätt vatten.
Koka på medelvärme tills äpplena mjuknar något. Rör runt då och då och häll på mer vatten om det kokar torrt. Låt svalna.
Vispa grädden.
Läggen klick äppelkompott i varje maräng, toppa med vispad grädde och ev lite mynta eller citronmeliss.

Marängbakelser med äppelkompott och vispad grädde

Ont om tid? Testa då dessa Digestivebakelser