Riktigt smakrik och lättlagad fiskrätt serverad med ugnspotatis och en crème fraiche med pepparrot och valnötter. Är man nötallergiker är såsen god även utan nötter!
Ingredienser till 2 portioner:
- 200-300 gram små potatisar
- 2 hela regnbågsforeller, i portionsstorlek, urtagna och fjällade
- Olivolja
- Salt, svartpeppar
- 1 dl crème fraiche
- 1 msk riven pepparrot
- 1 citron
- 1 näve färska valnötter, grovt hackade
- Färsk timjan
Kokt broccoli, till servering
Tillagning:
Värm ugnen till 250 grader. Lägg potatisen i en stor ugnsfast form. Häll på olivolja, salta och peppra. Sätt in i ugnen ca 20 minuter. Under tiden förbereder du fisken och såsen.
Skölj fiskarna och klappa dem torra med hushållspapper. Skåra den med en vass kniv på båda sidor och gnid in dem med olivolja, salta och peppra runt om och lite inuti. Fyll fiskarna med skivad citron och några kvistar färsk timjan. Lägg i samma form som potatisen och tillaga ca 12-15 minuter tills fisken är genomstekt men inte torr.
Blanda crème fraiche med riven pepparrot, salt, peppar och valnötterna. Smaka av med lite citronsaft.
Servera fisken med potatisen, såsen och t.ex kokt broccoli eller en god sallad.