Krispiga och supergoda äppelchips.
Mycket godare och hälsosamma än den färdigköpta varianten.
Passar både som snacks, att toppa desserten eller fruktsoppan med.
Ingredienser till 2 plåtar:
- 1 dl vatten
- 2 msk färskpressad citronjuice
- 1/2 dl flytande honung
- 2 stora eller 4 små röda äpplen
Tillagning:
Värm ugnen till 100 grader varmluft.
Koka upp vatten, citronjuice och honung i en kastrull. Sjud 1 minut och låt lagen kallna.
Kärna ur äpplen. Skiva dem tunt, gärna på mandolin. Lägg skivorna i lagen och låt stå i kylskåp i 30 minuter.
Låt äppelskivorna rinna av i ett durkslag. Lägg skivorna på två bakpappersklädda plåtar. Torka i ugnen ca 3 timmar eller tills chipsen är krispiga. Glänta på ugnsluckan då och då för att släppa ut ev fukt, så torkar de snabbare.
