Äppelchips

Äppelchips

Krispiga och supergoda äppelchips.
Mycket godare och hälsosamma än den färdigköpta varianten.
Passar både som snacks, att toppa desserten eller fruktsoppan med.


Ingredienser till 2 plåtar:
  • 1 dl vatten
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl flytande honung
  • 2 stora eller 4 små röda äpplen

Tillagning:

Värm ugnen till 100 grader varmluft.
Koka upp vatten, citronjuice och honung i en kastrull. Sjud 1 minut och låt lagen kallna.
Kärna ur äpplen. Skiva dem tunt, gärna på mandolin. Lägg skivorna i lagen och låt stå i kylskåp i 30 minuter.

Låt äppelskivorna rinna av i ett durkslag. Lägg skivorna på två bakpappersklädda plåtar. Torka i ugnen ca 3 timmar eller tills chipsen är krispiga. Glänta på ugnsluckan då och då för att släppa ut ev fukt, så torkar de snabbare.

Äppelchips
Äppelchips blandat med bananchips
Fler hälsosamma snacks hittar du HÄR