Thainudlar med räkor

Thainudlar med räkor

Lättlagad, kalorisnål och supergod.
Räkor, ägg och nudlar.
Klar på max 30 minuter och innehåller bara 345 kcal/portion.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 200 gram äggnudlar
  • 2 tsk vegetabilisk olja
  • 25 gram färsk ingefära, riven
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1-2 röd chili, urkärnade och finhackade (använd endast 1 om de är mycket starka)
  • 200 gram frysta gröna ärtor
  • 300 gram skalade räkor
  • 2 ägg, lättvispade
  • 2 msk japansk soja
  • 2 lime, 1 i klyftor till servering samt juice av den andra
  • 6 vår- eller salladslök
  • 1 näve färsk koriander, grovhackad

Tillagning:

Koka nudlarna enligt instruktion på paketet. Låt sen rinna av i durkslag och sätt åt sidan.

Hetta upp oljan i en panna. Fräs ingefära, vitlök och chili ca 2-3 minuter. Tillsätt ärtor och stek ett par minuter till och häll sen i äggen under ständig omrörning så de inte fastnar i botten.
Tillsätt räkor och nudlar och fortsätt fräsa tills allt är genomvarmt. Häll sen på soja, limejuice och strö över vår- eller salladslöken. Toppa med koriander och servera med limeklyftor.

Thainudlar med räkor

Fler kalorisnåla recept hittar du HÄR