Vildsvinsgryta

Detta är ett riktigt favoritrecept när det kommer till grytor. Hemligheten är rött vin, en gnutta socker och att låta den puttra länge på spisen.
Den kan så klart tillagas med många olika köttslag t.ex. skinkstek från tamgris, högrev osv.
Sen kan man ju variera vilka rotsaker man vill ha i efter smak och tycke.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 1 kg skinkstek av vildsvin eller annat köttslag, skuren i grytbitar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk strösocker
  • 2 gul lök, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 4 morötter, skalade och skurna i bitar
  • 5 dl rött vin
  • 4 dl vatten
  • 2 msk viltfond
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 bouqet garni (torkade örtkryddor, ofta timjan och lagerblad)
  • 1 knippe persilja
  • 3 dl grädde, valfri sort
  • salt, peppar

Tillagning:

Bryn köttet i omgångar i oljan och lägg åt sidan så länge. Stek löken några minuter tills den börjar mjukna. Lägg i vitlök och fortsätt steka någon minut. Tillsätt köttet, strö på socker och häll på vinet och vatten samt soja.

 

Bräsera under lock 1-2 timmar tills köttet är riktigt mört. Späd med vatten om det behövs under tiden. Smaka av med salt och peppar och red av med lite maizena om du vill ha en tjockare sås.
Servera med ris, blandad sallad och gärna någon god gelé.

Vildsvinsgryta

Fler viltrecept hittar du HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.