Riktigt saftig och god sockerkaka gjord på bananer och med mild smak av kokos.
Ingredienser:
- 125 gram kokosolja + lite till formen
- 2 stora väl mogna bananer
- 3 ägg
- 125 gram strösocker
- 2 msk kokos- eller naturell yoghurt
- 200 gram vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 ½ tsk malen kardemumma (ca 1 tsk kapslar innan malda)
Tillagning:
Värm ugnen till 160 grader. Smörj en sockerkaksform med kokosolja och lägg gärna en bit bakplåtspapper i botten.
smält kokosoljan i en kastrull. Mosa bananerna, tillsätt kokosoljan, ägg, socker och yoghurt. Blanda ordentligt.
Mixa ihop mjöl, bakpulver, kardemumma och en nypa salt i en skål. Tillsätt de andra ingredienserna och vispa ihop tills smeten är slät. Häll o bakformen.
Sätt in mitt i ugnen 1 timme och 10 minuter. Känn med en sticka så kakan är klar, den ska vara lite mjuk så stickan behöver inte vara helt torr när du tar ut den.
Servera gärna lite ljummen. När den väl svalnat håller den upp till 5 dagar.