Focaccia

Otroligt lätt och smidigt recept som räcker till 2 bröd. Fyll med vad du tycker är gott. Här gjorde jag den ena med cocktailtomater, svarta oliver och basilikablad och den andra med rödlök och färsk rosmarin.

Ingredienser:
  • 25 gram jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk flingsalt
  • 7-8 dl vetemjöl special
Tillagning:

Rör ut  jäst med ljummet vatten, olivolja, flytande honung och flingsalt. Tillsätt mjöl, lite i taget, och knåda eller kör i maskin ca 5 minuter. Låt jäsa under bakduk, 30-40 minuter, till dubbel storlek. Dela degen i två delar och knåda ihop den lite. Täck två formar med bakplåtspapper och tryck ut degen i dem. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. Tryck sen ut små gropar i degen som du fyller med vad du tycker är gott. Häll på olivolja, strö på lite flingsalt och baka mitt i ugn 225 grader i 20-25 minuter. Låt svalna på galler.

HÄR hittar du recept på Focaccia med potatis och rosmarin.