Kryddiga kycklingvingar

Jag blir nog aldrig trött på fingerfood!

Här kommer ett recept som är superlätt på lite kryddiga vingar.

Ingredienser:
  • 1 kg färska kycklingvingar
Marinad:
  • 1 dl japansk soja
  • 1/2 dl chilisås
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 tsk pressad lime
  • ett par nypor cayennepeppar
Tillagning:

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla ingredienser till marinaden. Doppa varje kycklingvinge i marinaden och lägg sen i en ugnsfast form, gärna teflon så är det lättare att diska sen. Blir det marinad över så häll den över vingarna och kör ca 30 minuter mitt i ugnen. Servera t.ex. tortillachips, en enkel Blue Cheese dressing (smulad blåmögelost blandat med crème fraiche), Pimientos de Padron och en sallad till.