Fyllda champinjonhattar

Här kommer inledningsvis ett litet tips!
Jag snubblade över detta fynd på Systembolaget häromdagen. Saint John en helt underbar och ljuvlig Madeira, till ett fullkomligt obegripligt lågt pris. 129 kronor för en HEL flaska! Passar perfekt till en ostbricka eller en god dessert.


Om man gillar champinjoner tror jag dessa kommer falla i smaken. Dom är både goda och lättlagade. Jag ugnsbakade och lät dem svalna innan jag fyllde dem, men tycker man att det tar för lång tid och är bökigt går det bra att servera dem som de är med bara fyllning i.

Ingredienser till 4 portioner:
  • 12 färska champinjoner
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl färskost med vitlökssmak, (jag använde Boursin)
  • 3 msk hackad persilja + några blad till garnering

Tillagning:

Värm ugnen till 225 grader om du ska servera dem ugnsbakade. Borsta svampen och ta försiktigt bort foten. Finhacka svampfötterna och blanda med ost och persilja. Lägg champinjonerna med hålet uppåt på en ugnsplåt. Pensla på lite olja runt kanterna. Sätt in i ugnen ca 10 minuter. Det kommer att bildas vätska i urgröpningen på champinjonerna så ta ut dem och häll av det efter halva tiden.

Sätt sen in dem i ugnen igen. När de är klara, häll av vätskan en gång till. Låt svalna något och fyll dem med oströran. Garnera med persiljeblad och servera med något gott i glaset.

Fyllda champinjonhattar

Vintips: Mas de Libian
Eller servera dem ogratinerade om du vill – också gott!
Fler goda tilltugg hittar du HÄR!