Smakrik och fräsch nudelsallad med god dressing som passar både till fisk och kyckling.
Testa gärna att servera ihop med t.ex. hoisinglaserade kycklingspett.
Ingredienser till 6 portioner:
- 375 gram fryst mango, delad i mindre bitar
- 300 gram glasnudlar
- 450 gram rättika
- 3 morötter
- 3 salladslök, skivad
Dressing:
- 2 msk sesamfrön
- 3 msk riven färsk ingefära
- 1 1/2 lime, saften
- 1 1/2 msk olja
- 4 1/2 msk japansk sojasås
- 4 1/2 msk sesamolja
- 3 tsk sambal oelek
- 3 tsk strösocker
- 1 kruka koriander
- 2 dl jordnötter
Tillagning:
Koka glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i durkslag och klipp dem grovt.
Skala och strimla rättika och morot. Ansa och strimla salladslöken.
Rosta sesamfröna i torr panna. Rör ihop alla ingredienser till dressingen.
Blanda glasnudlar, sesamfrö, mango och grönsaker med dressingen.
Hacka jordnötterna grovt. Lägg upp nudelsalladen på ett fat eller i en stor skål och garnera med jordnötter och färsk koriander.