Glasnudelsallad

Glasnudelsallad

Smakrik och fräsch nudelsallad med god dressing som passar både till fisk och kyckling.

Testa gärna att servera ihop med t.ex. hoisinglaserade kycklingspett.


Ingredienser till 6 portioner:
  • 375 gram fryst mango, delad i mindre bitar
  • 300 gram glasnudlar
  • 450 gram rättika
  • 3 morötter
  • 3 salladslök, skivad

Dressing:

  • 2 msk sesamfrön
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 1 1/2 lime, saften
  • 1 1/2 msk olja
  • 4 1/2 msk japansk sojasås
  • 4 1/2 msk sesamolja
  • 3 tsk sambal oelek
  • 3 tsk strösocker
  • 1 kruka koriander
  • 2 dl jordnötter
Tillagning:

Koka glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i durkslag och klipp dem grovt.
Skala och strimla rättika och morot. Ansa och strimla salladslöken.
Rosta sesamfröna i torr panna. Rör ihop alla ingredienser till dressingen.
Blanda glasnudlar, sesamfrö, mango och grönsaker med dressingen.
Hacka jordnötterna grovt. Lägg upp nudelsalladen på ett fat eller i en stor skål och garnera med jordnötter och färsk koriander.

Glasnudelsallad

HÄR hittar du en annan variant på nudelsallad