Gnocchi gratäng

Gnocchi gratäng

Snabb och lättlagad gratinerad gnocchi med tomatsås och två sorters ost.
Välj själv vilken typ av gnocchi du vill använda. Naturell eller fylld, blir lika gott vilket som.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 280 – 300 gram gnocchi
  • salt, peppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 förpackning krossade tomater
  • ca 75 gram mozzarella, i bitar
  • 30 gram parmesanost, riven
  • ½ kruka färsk basilika, hälften strimlad och resten som hela blad

Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader.
Koka upp vatten och lite salt i en kastrull. Koka gnocchi halvfärdig. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
Hetta upp olivolja i en panna och stek löken mjuk på medelvärme. Häll på tomater och krydda med salt och peppar. Tillsätt även den strimlade basilikan och låt såsen koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp gnocchin i en ugnsfast form, lägg över bitar av mozzarella och riven parmesanost.
Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter tills osten smält och fått fin färg.
Garnera med basilikablad och hugg in!

Gnocchi gratäng

Fler recept med gnocchi hittar du HÄR