Granola

Granola

Hemmagjord granola är både godare, oftast nyttigare och dessutom billigare än den man köper färdigblandad. Väldigt enkel att tillaga och går att variera lite efter vad man gillar och har hemma.


Ingredienser till en plåt:
  • 4 dl havregryn
  • 1 dl mandel
  • 1 dl russin
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 tsk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 4 msk rapsolja
  • 4 msk ljus sirap

Tillagning:

Värm ugnen till150 grader.
Blanda ihop havregryn, hackad mandel, pumpafrö, solroskärnor, kanel och salt i en stor skål. Tillsätt rapsolja och sirap och blanda väl.
Häll ut granolan på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt (ca 25×30 cm) och tryck sedan ut den till en platt kaka ca 1 cm hög.
Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 min, och vänd plåten halvvägs igenom. Håll koll de sista minuterna så den inte bränns vid.Låt svalna helt, och bryt sedan i ätstora bitar. Förvara i lufttät burk med lock.

Granola

Testa även denna goda Plommon- och bärmüsli