Griljerad julskinka

Hur man tillagar sin julskinka varierar. Man kan antingen ugnssteka eller koka den. Vissa gillar rimmad skinka och andra rökt.

Om man kokar den tycker jag det är gott att koka skinkan med svålen på tillsammans med lök, morötter, lagerblad och kryddpeppar. Låta den svalna, ta bort svålen och sen griljera den.

Om jag ugnsbakar den brukar jag linda in den i ugnsfolie och tillaga den på 150 tills den har en innertemperatur på 78 grader.


Eller så köper man en färdigkokt- eller stekt skinka och bara griljerar den själv. Jag brukar strö på potatismjöl innan jag brer på griljeringen så rinner den inte av. Vilken senap man använder är en smaksak.

Ingredienser:
  • 1 äggula
  • 2 msk senap
  • 1 msk potatismjöl
  • 2-3 msk ströbröd
Tillagning:

Sätt ugnen på 200 grader med grillelementet igång. Ta bort ev. svål. Sikta potatismjöl över skinkan. Blanda ihop äggula och senap. Bred blandningen över skinkan. Sikta över ströbröd i ett ganska tunt lager. Ställ in skinkan mitt i ugnen tills den fått fin färg.

Ta ca 15 minuter, men håll koll så att den inte bränns. Skär skinkan i skivor och servera med en god julsenap!

Griljerad julskinka

Fler julrecept hittar du HÄR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.