Grönkålschips med sesamfrön

Grönkålschips med sesamfrön

Jag gillar verkligen grönkålschips. Det är både nyttigt och användbart.
Jag brukar antingen äta dem som snacks, använda dem att garnera olika tilltugg med eller att toppa en poké bowl av något slag. Dessutom är de fria från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Här en variant med sesamfrön.


Ingredienser till ca 5 plåtar:
  • ca 400 gram hela grönkålsblad, delade i mindre bitar och stjälken borttagen
  • 4 msk sesamfrö
  • 4 msk neutral olja
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 3 krm salt

Tillagning:

Värm ugnen till 150 grader. Skölj och torka grönkålen.
Lägg i en stor skål eller bunke. Massera in sesamfrö, olja svartpeppar och salt i grönkålen och lägg ut dem glest i långpanna klädd med bakplåtspapper.


Tillaga grönkålen i omgångar, mitt i ugnen ca 15 minuter.
Öppna ugnsluckan var 5:e minut och släpp ut fukten, så de blir riktigt torra och krispiga.

Grönkålschips med sesamfrön