Havrebollar

Havrebollar

Havrebollar eller kioskbollar. Kärt barn har många namn.
Är i alla fall underbart goda och blir krämiga och gräddiga i smak och konsistens.


Ingredienser till ca 20 stycken:
  • 6 dl havregryn
  • 1 ½ dl grädde
  • 100 gram smör, rumstempererat
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl strösocker
  • 50 gram mjölkchoklad
  • Riven kokos, till garnering
Tillagning:

Värm grädde och choklad i en kastrull på svag värme under omrörning.
Häll sen i en matberedare tillsammans med övriga ingredienser. Kör till en jämn smet.


Ställ in i kylen ca 30 minuter så att smeten stelnar lite. Forma sen bollar och rulla dem i riven kokos.
Förvara i kylen och ta fram en stund före servering.
Havrebollar

HÄR hittar du fler varianter på goda chokladbollar.