När man ätit julskinka på längden och tvären och fortfarande har en stor bit kvar blir det ganska ofta pytt i panna. Jag kände för lite djärvare smaker och gjorde en god Dijonsås och la ner tjocka skivor julskinka i. Supergott och lättlagat! Gillar man lite mer styrka i såsen är det bara att ta i mer senap.
Julskinka i Dijonsås är en perfekt rätt när man börjar bli lite less på julmaten. Jag serverade kokt broccoli, pommes frites och lite grönsallad till, men ris passar också fint.
Ingredienser till 4 portioner:
- 500 gram julskinka
- 1 schalottenlök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk smör
- 1 msk fransk senap
- 2 tsk kinesisk soja
- 1 köttbuljongtärning
- 2 dl vitt vin
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk finhackad färsk dragon
Tillagning:
Skär skinkan i ca 2 cm tjocka skivor. Fräs löken mjuk i smör i en traktörpanna. Tillsätt senap, soja och smulad buljongtärning. Häll på vin och grädde och låt koka ihop 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ner skinkskivorna i såsen och låt puttra i några minuter. Smaksätt med dragon. Servera med de tillbehör du gillar.