Pytt i panna på julens rester

Kommit hem efter ett fint dygn i Köpenhamn. Ibland tycker jag det räcker att komma bort så kort tid för man hinner uppleva väldigt mycket ändå. Gjorde även ett besök på Tivolis julmarknad, som håller öppet ända fram till nyår, som är riktigt magiskt.


Med lite rester av dansk fläskesteg eller julskinka, några potatisar och en lök får man snabbt ihop en riktigt god och mättande måltid på några minuter!

Ingredienser till  2 portioner:
  • 3-4 skivor fläskesteg eller julskinka, skuren i tärningar
  • 4-6 kokta potatisar, skuren i tärningar
  • 1 gul lök, hackad
  • Smör
  • Salt, peppar
  • Cayennepeppar
  • 2 ägg
  • Persilja, hackad

Tillagning:

Bryn löken mjuk i smör på medelvärme. Tillsätt kött och potatis. Salta, peppra och strö på lite cayennepeppar. Stek tills allt fått fin färg och är genomvarmt och strö på persilja. Stek äggen.

Servera pytten med stekt ägg, rödbetor, HP-sås, Tabasco och Worcestershiresås.

Pytt i panna på julens rester

Snart nyårsafton – HÄR hittar du 4 olika menyförslag!