Köttbullar med jul- och viltsmak. Det juliga står kryddpeppar för och viltsmaken får man med hjälp av viltfond om man inte använder viltfärs. Jag brukar försteka dom och sen låta dom gå färdigt i ugnen. Perfekt om man gör många. Receptet räcker till 12-14 personer som en del av ett julbord och till 6 personer som varmrätt.
Ingredienser:
- 800 gram nötfärs
- 1 msk viltfond om du använder oxfärs
- 2 medelstora gul lök, finhackade
- 1 tsk kryddpeppar, stött
- 1 stort eller 2 små ägg
- ½ dl Club soda
- Salt, peppar
- 1 msk fransk senap
- Smör, att steka i
Tillagning:
Värm ugnen till 175 grader. Stek löken mjuk i smör och låt svalna. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke, smaka av med salt och peppar. Forma färsen till köttbullar och stek några stycken åt gången i en stekpanna så de får fin färg runt om.
Lägg över i en långpanna, gärna med bakplåtspapper i botten. Stek färdigt mitt i ugnen ca 10 minuter till de är genomstekta.