Marängsviss deluxe

Till denna dessert kan man välja att göra allt från grunden. D.v.s. baka maränger, göra chokladsås och egen glass – eller så köper man bara allt färdigt och monterar ihop den! Hur gör jag gör brukar variera! Till just denna variant köpte jag glass. Däremot bakar jag nästan alltid marängerna själv, tycker det är både avkopplande och kul, men det beror ju på hur mycket tid man har!


Jag gjorde denna dessert när jag var riktigt sötsugen och tänkte prova lite olika smakkombinationer. Jag kan lova att detta blev en riktig höjdare. Salt och sött i en riktigt god kombo och banan däremellan!

Ingredienser till 4 portioner:
  • ½ liter glass, gärna med smak av salt smörkola
  • 2 dl små maränger
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 bananer
  • 1 dl chokladsås
  • Strössel , (jag använde guldfärgad)
  • Färsk mynta
Tillagning:

Vispa grädden. Bryt ner marängerna i den vispade grädden och blanda runt ordentligt. Skiva bananerna. Om du har en stansform (fungerar även med en plastburk med botten borttagen) placera den mitt på tallriken. Lägg maränggrädden i botten, lägg på bananerna i en cirkel, lägg på en skopa glass och lyft bort stansformen.

Ringla över chokladsås och garnera med strössel och myntablad. Upprepa på samtliga tallrikar och servera!

Marängsviss deluxe

Vill man lägga en sträng chokladsås runt brukar jag använda en pipflaska och hälla lite sås runt kanten och sen dra med en liten sked så man får en bredare sträng. Strö sen på lite strössel där med.

Fler goda desserter hittar du HÄR!