Miniboucéer med räkfyllning

Idag är det ju internationella champagnedagen! Då kanske man vill kosta på sig något lite extra. Det finns hur många goda champagner som helst,  jag tycker om att variera mig och provar gärna många olika. Men en champagne som jag vill slå ett särskilt slag för är A Viot, som blivit något av min ”huschampagne”. Dels för att den är god men också för att priset är väldigt humant. Så om du inte testat den än, och vill dricka en prisvärd champagne, prova! Även om det inte blir just idag…


Goda små munsbitar fyllda med god räksallad. Man kan välja att göra det mycket enkelt för sig genom att både köpa färdiga boucheér och räksallad. Jag valde att göra min räkfyllning själv. Hittar man inga boucéer i sin butik går det ju  bra att använda minikrustader eller rågchips också. Supergott till champagne eller annat bubbel.

Ingredienser till 12 stycken:
  • 1 förpackning minibouchée á 12 st
  • 3 hg färska räkor
  • 1 ½  dl majonnäs
  • 2 msk crème fraiche
  • ½ tsk fransk senap
  • 1 liten knippe dill, finhackad
  • Citron
  • Salt,peppar
  • Eller köp färdig räksallad av god kvalitet
  • Dill eller krasse till garnering
Tillagning:

Om du gör räkfyllningen själv börjar du med att blanda ihop majonnäs, crème fraiche, senap och dill. Smaka av med salt och peppar och ev lite citronsaft. Skala räkorna och grovhacka dem om de är stora. Blanda räkorna med röran och fyll boucéerna.

Garnera med en liten dillvippa eller krasse. Klart att servera!

Vintips: A Viot Brut Tradition
Fler goda tilltugg hittar du HÄR!