Nachos med ceviche

Ceviche är en limemarinerad förrätt. Perus nationalrätt är limemarinerad vit fisk. I Mexiko är det vanligt att man även har i skaldjur. Det är också den varianten som har fått störst spridning internationellt. Här kommer en variant med lax serverad på nachos som ett tilltugg.


En lite hetare variant på tilltugg. Ceviche är från början en peruansk fiskrätt där rå fisk tillagas i saften från citron eller lime. Här kommer en variant med lax och mango. Perfekt kombination av starkt, syrligt och sött. Vill man kan man även ha i tärnad avokado.

Ingredienser till 4 portioner:
  • 200 gram färsk laxfilé, i små tärningar
  • 2-3 msk pressad citron eller lime
  • ½ mango, i små tärningar
  • 2-3 msk inlagda jalapeños, eller efter smak i mindre bitar
  • 1 salladslök, skivad
  • Nachochips
  • Crème fraiche
  • Färsk koriander
Tillagning:

Blanda laxen med citrussaften och låt marinera ca 30 minuter  i kylen. Blanda sen i mango, jalapeños och salladslök.

Lägg en klick crème fraiche på varje chips, toppa med laxröran och garnera med färsk koriander. Klart!

Nachos med ceviche

Fler goda tilltugg hittar du HÄR!