Peach Melba

Jag älskar maränger! I alla former, smaker och färger. Jag tycker dessutom att det är både kul och avkopplande att baka dem. Till desserten nedan kan man absolut använda köpta maränger men har man tid är ju de man gör själv både godare och vackrare. Lite karamellfärg i smeten bara så får man fram vilken färg man vill!

Minimaränger


En otroligt god variant på Peach Melba med minimaränger som är både lättlagad och vacker att se på.

 

Ingredienser till 6-8 personer:

 

  • 1/2 liter vaniljglass
  • 1/2 dl hallonsorbet
  • 2 persikohalvor i juice
  • 125 gram färska hallon
  • 20-30 minimaränger, gärna i olika färger
  • 1 dl frystorkade hallon
  • 1 dl sötmandel
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk smör
  • 250 frysta hallon
  • 2 msk strösocker 
 Tillagning:

 

Ställ fatet du ska servera på i frysen ca 30 minuter. Ta sen ut det, forma kulor av glass och sorbet, lägg kulorna i en cirkel på fatet, täck med plastfolie och ställ in i frysen några timmar.

Kandera under tiden mandeln genom att smälta socker i en stekpanna utan att röra. När det smält tillsätt smöret, rör runt och tillsätt mandlarna. Se till att alla täcks, låt svalna på bakplåtspapper och hacka dem.

Koka också upp de frysta hallonen med 2 msk socker i en kastrull och låt puttra i ca 5 minuter, mixa slät och sila i finmaskig sil. Låt svalna och kyl.

Skär persikorna i tunna skivor. Vid servering; ta ut fatet ur frysen, fördela persika, färska- och frystorkade hallon, maränger, kanderad mandel och ringla över hallonsåsen. Servera direkt och njut!

Peach Melba

Fler goda desserter hittar du HÄR!