Pepparkaksblondies

Pepparkaksblondies

Testade att göra dessa godbitar efter ett recept jag hittade i tidningen Buffé.
Verkligen supergoda. Som en blandning av mjuk pepparkaka och kladdkaka med en touche av vit choklad. Sen toppade med vit glasyr och lingon. Passar perfekt till glöggen eller fikat.


Ingredienser till 1 form:
  • 125 g smör
  • 150 g hackad vit choklad
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl farinsocker
  • 1/3 dl sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1/2 tsk salt
  • 2 ägg

Topping:

  • 1 liten äggvita
  • ca 3 dl florsocker
  • 1 dl tinade frysta lingon

Tillagning:

Värm ugnen till 175°C.
Smält smöret i en kastrull, ta från värmen, tillsätt chokladen och rör tills den smält.
Tillsätt strösocker, farinsocker och sirap och blanda ordentligt. Vänd ner vetemjöl, kanel, kryddnejlika, ingefära och salt. Blanda ner äggen, ett i taget, och rör till en jämn smet. Häll smeten i en bakpappersklädd form ca 20 x 20 cm.

Grädda 30 – 35minuter. Låt svalna.

Vispa ihop äggvita och florsocker till en glasyr.
Skär kakan i bitar och ringla över glasyren. Toppa med lingon.

Pepparkaksblondies Pepparkaksblondies

Fler juliga recept hittar du HÄR