Rädisor med getostkräm och rosépeppar

Rädisor med getostkräm och rosépeppar

Rädisor är både billiga och goda. Även om de finns att få tag på året runt gillar jag dem bäst på våren.


Perfekta små tilltugg när man vill att det ska gå snabbt. Passar till både bubblet och olika typer av drinkar. Gillar man inte getost är det bara att välja en färskost istället.

Ingredienser till 4 portioner:
  • 1 knippa rädisor
  • 100 gram getost utan kanter
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1-2 msk grädde eller mjölk
  • Krasse eller annat kryddgrönt
Tillagning:

Tvätta och ansa rädisorna. Dela dem på hälften längs med. Krossa rosépeppar grovt i en mortel. Blanda getost och grädde/mjölk tills det får en krämig konsistens och blanda i rosépeppar. Spritsa eller klicka på oströran på rädisorna och garnera med något kryddgrönt. Klart att servera.

Rädisor med getostkräm och rosépeppar

Vintips: Collin-Guillaume 2008
Fler goda tilltugg finns HÄR!