Rågbrödssnacks med ishavsrom

Receptet nedan innehåller rågbrödssnacks. Hittar du inga i din butik finns ett enkelt recept nedan!

Ingredienser;

  • 5 skivor tunt skivat rågbröd
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Sätt ugnen på varmluft 175 grader. Skär brödskivorna i trekanter och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla med olja, strö på salt och tillaga ca 10-15 minuter mitt i ugnen.


När jag ska göra tilltugg eller förrätter med rom är favoriterna lax- eller löjrom. Här kommer en lite billigare variant, med ishavsrom, som är minst lika god.

Ingredienser till 4 portioner:
  • 20 rågbrödssnacks
  • 1 burk ishavsrom
  • Crème fraiche
  • Dill
Tillagning:

Lägg en klick crème fraiche på varje rågbrödssnacks, fortsätt sen med ishavsrom och garnera med en dillvippa. Enklare än så kan det knappast bli! Servera direkt!

Rågbrödssnacks med ishavsrom

Vintips: Champagne Palmer & Co
Fler goda tilltugg finns HÄR!