Rostade mandlar med oliver och tomater

Här kommer ett jättegott tilltugg som jag ofta gör när jag har gäster! Passar perfekt både till en drink eller med något gott bubbel i glaset.


Det är lite pyssligt att tillaga dessa men väl värt det, kan jag lova!
Långsambaka gärna tomaterna dagen innan så går det snabbt när det är dags att servera.

Ingredienser:
  • 100 gram körsbärstomater
  • färsk timjan
  • 100 gram skållad mandel
  • 1 krm chiliflakes
  • 10 basilikablad
  • 60 gram oliver
  • olja till fritering
  • flingsalt och svartpeppar
Tillagning:

Dela tomaterna och lägg på en plåt. Krydda med salt, peppar, färsk timjan och en nypa socker. Lägg på några krossade vitlök och baka 2-3 timmar i ugn på 125 grader.

Rosta mandel i het torr stekpanna och tillsätt chiliflakes och lite salt. Värm oljan till 160 grader och fritera basilikabladen. Låt rinna av på papper.

Blanda sen ihop alla ingredienser och strö på flingsalt och nymalen svartpeppar. Klart att servera!

Rostade mandlar med oliver och tomater

Fler goda tilltugg finns HÄR!